Teaterkväll

För flera månader sedan frågade min mor ifall jag var intresserad av att följa med på musikal en kväll i sena mars. Jag är ju lite av en yes-man så jag tackade ja och tänkte inte mycket mer på det. Mamma hade bokat in sig på en litteraturkryssning mellan Stockholm och Åbo tillsammans med sina sju väninnor och planen var att fyra av dem skulle stanna kvar i stan och roa sig ytterligare några dagar efter kryssningen.

Som den event organiser jag är är bokade jag in dem på Hillenberg på torsdagkvällen för en sen middag och på fredagen ett bord på Konstnärsbaren innan musikalen Såsom i himlen körde igång vid halvåtta.

Damerna var supernöjda med Hillenberg, en trevlig restaurang i regi av Niklas Ekstedt ett stenkast från Humlegården. Jag har varit där flera gånger både på vinlunch och kvällsdate:ar, mycket trevligt och gott!

Fredagkvällen med silverrävarna blev superlyckad. Vi stannade först till och åt kvällsmat på KB som sagt. Jag åt min favorit Råbiff, som serverades på traditionellt vis och inte såsom man ofta får nu på Stureplanshaken (japansk twist) och de äldre åt lövbiff. Traditionellt och gott! Ibland är det faktiskt rätt trevligt att gå på en restaurang som inte är så mycket ”kruseduller”.

Fem över sju slängde vi oss alla i en stortaxi mot Oscarsteatern. Vi hade biljetter nästan på första parkett – det var lite väl nära faktiskt! Det blir som att man sitter och tittar uppåt, nästan in i skådespelarnas näsor och man får inte riktig överblick över scenen och allt som händer. Mental notering att köpa biljetter på kanske 10e raden nästa gång! Det var i alla fall trevligt att vara på musikal. Det var längesedan jag var nu och det är egentligen inte en underhållningsform som jag väljer om det är upp till mig. Men jag upptäckte att det är rätt trevligt som omväxling till att kolla på serier hemma, gå på bio eller bara träffas på restaurang ute.

Jag hade bestämt med mamma att bo över med henne på Radisson Blu Royal Viking inne i stan. Perfekt eftersom att det är promenadavstånd från teatern. De äldre är från en annan generation då man ansåg att man bör vara uppe och nattsudda när man umgås med vänner. Mina föräldrar går sällan hem före halvtre när de är på fester/middagar och när vi kom ut från teatern halvelva märkte jag på damerna (och herren) att de var långt ifrån redo att gå och lägga sig.

Vi tog ett varv upp på det hyfsat ny Scandic Continental-hotellet eftersom de har en trevlig takbar. Just den kvällen var det ganska mycket folk och takterassen har inte öppnat för säsongen ännu. Royal Viking har själva en trevlig takbar, men just nu renoveras den. Så det slutade med cocktails i lobbybaren på hotellet istället. Nöjda sippade vi i oss margharitas och whiskey sours innan vi drog oss uppåt strax innan midnatt.


På väg upp till rummet blev vi även vittnen till ett stort knivbråk vid centralen. Två unga killar blev stuckna och satt och höll för sår med pumpande blod medans polis och ambulans var på väg när vi kikade ut genom fönstret. Huu, vad läskigt! Tur att man vanligtvis bor ”ute på landet” 😉

Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close