Kostvanor

Härlig skidresa, Belle! Jag räknar ner till min nästa, vilket blir om fem veckor: turskidor vid Riksgränsen! För att orka med stigningarna uppför berget måste jag fokusera på formen kommande tiden…

Jag funderar en hel del på kost just nu. Jag har alltid haft god aptit och äter tre riktiga mål mat varje dag. Därtill har vi ofta godis och snacks hemma på helgerna och det tenderar att bli liiite väl mycket av det goda. Inte så att jag moffar i mig, men man unnar sig en liten skål av det här och en liten skål av det där både fredag och lördag och ibland söndag…

Ja, jag har fallit in i en lite väl smarrig rutin, på ett företag som har goda frallor till frukost, en kock som är med i kocklandslaget och därav supersmarriga (men inte så nyttiga) luncher med nybakat bröd till och det i kombination med alldeles otroligt lite tid (och främst ork) för träning för tillfället.

En annan sak som fått mig att fundera över kosten är den kroniska smärta jag har i rygg och vissa leder, som tilltagit året efter att jag fick Nils. Många besök på Sophiahemmet har gett mig insikt att det är reumatiskt och ju mer jag läser om reumatiska sjukdomar ju mer inser jag att en strikt kosthållning kan räcka långt för att lindra smärtan. Nu äter jag ganska varierat och av ”vanlig” mat och har inte någon utpräglat dålig kosthållning, men det finns fortfarande utrymme för en hel del justeringar.

Det jag fastnat för är teorierna om att äta mat utan innehållsförteckning. Det blir en ganska enkel uppgift att följa. Det påminner om paleo i och med att man kan äta alla typer av kött, grönsaker, bär och nötter. Det som bär mig emot är att man inte bör äta mejeriprodukter vilka är en stor favorit hos mig: en liten skål med naturell grekisk yoghurt och en smörgås med ost är en morgonrutin som ligger mig nära hjärtat! Likaså är jag otroligt svag för en skiva av det nybakade brödet som serveras varje dag till lunch på jobbet 🙂

Jag svänger verkligen fram och tillbaka kring det här, hur mycket orkar / vill man kontrollera kosten? En del av mig säger till mig själv ”skippa alla godsaker även om det bara är på helger och se till att antingen ta en 45 min promenad eller träna något varje dag och ät i övrigt som vanligt – och se vad som händer”. Samtidigt så vet jag att allt eller inget fungerar bättre för mig och om jag dessutom vill utreda ifall en bättre kost tar bort mina krämpor så måste jag följa den strikta rekommendationen…

Vad tycker ni?

//Soffi

Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close