Fjällsemester!!

Åh, fjällsemester – bästa blandningen av natur, fysisk aktivitet och familjemys (och lite familjegnabb 🙂 )

Så var det vår tur att berätta om vår fjällsemester! Wow, Soffi, vad ni har haft det Mysigt bara ni två i Åre! Välförtjänt och en bra påminnelse om att jag och sambon Jacob också bara borde sticka iväg på tu man hand!! Härligt!

Ja, som sagt, vi reste med hela familjen: Nicolina, 7 år (blev 8 år under resan), Elvira, 6 år, och lille Sixten nyss fyllda 2 år. Och helt ärligt Jag upplevde det inte som semester (hihihi) till en början… det är väl det som är grejen med att resa med flera småbarn. Ska det upplevas som semester ska det ju per definition inte vara jobbigare än att vara hemma :). Fjällsemestrar kan ju råka hamna där – man ska ha Mycket packning med sig, även mat osv om man inte går ut och äter och det valde vi inte att göra då Sixten fortfarande är lite för liten för det…, man bor på liten yta och av – påklädningarna tenderar att flippa ut om man som förälder inte kan jonglera med pjäxor, skidor, mössor, vantar och var nu liftkortet tog vägen samtidigt… :). Dessutom har de närmaste veckorna för oss har bestått av kalas för sambon, kalas för Sixten som fyllde 2 år, lite för många aktiviteter egentligen på alla plan som det ibland blir och så veckan innan en semester tenderar ju allt som oftast att var minst sagt intensiv då man vill jobba ikapp och samtidigt inte ha för mycket att komma tillbaka till. Detta kombinerat med packning, förberedelse för Nicolinas kommande 8-årsdag (under semestern) och 2 storkok innan avresan gjorde att jag var helt matt när vi kom fram :). Jag skrattar faktiskt samtidigt som jag skriver detta för hade man filmat resan upp till fjällen hade det varit något i stil med filmen ”Vi hade i alla fall tur med vädret”…. :). Som grädde på moset spydde Sixten 2 gånger i bilen på väg upp så vi hade lite att pyssla med väl framme. Nåväl! Väl på plats och efter att ha passat på att sova eftermiddag med Sixten under resans första dag, gå och lägga sig tidigt de första dagarna och faktiskt i största allmänhet dra ner rejält på tempot, bara vara med varandra OCH åka skidor (både på längden och tvären) så kom energin och glädjen ikapp!! Åh, vilken natur vårt land har att bjuda på! Wow, snöklädda vidder och fjäll – så underbart!

Nicolina, 8 år, in action!

Vi var i en mindre skidort som heter Hovfjället i Värmland nära Torsby och jag blev nästan kär i värmlänningarna!! Så trevliga, pratglada i längdskidåkningsspåret och otroligt hjälpsamma. Servicen och bemötandet i Hovfjället var helt fantastiskt! Hovfjället marknadsför sig som Sveriges sydligaste fjäll och jag som varit i Sälen många gånger tycker att åkningen är lika bra och så 2 h kortare körning från Malmö. Perfekt när hela laget, mig själv inklusive, lätt blir åksjuka :).

Elvira, 6 år, och Nicolina har likadana röda overaller – så syns de!

Nicolina och Elvira fick gå i skidskola då det är deras första skidsemester. Jag var med första dagen då tjejerna gärna ville det och skidläraren var så snäll och förstående så det fick jag. Barnen är ju så orädda till glädje och förskräckelse så de lär sig otroligt snabbt hur man ska åka.

Jag åkte många kilometer i längdskidspåret med Sixten i fjällpulkan!

Jag har varit på tur med längdskidorna på och med Sixten i fjällpulka. Perfekt träning! Han somnade nästan varje gång:). Vad avis man är, som skåning, på er som har spåret utanför huset.

Jodå, fjällen tar musten ur en!!
Alltid en anledning till att dricka mycket varm choklad med vispgrädde!!
Gissa vem som tog bilden…hihi…?

Tack för denna gången Hovfjället, vi kommer tillbaka nästa år!!//Belle i Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close