Skidsemester

Hej vänner! Åh vilken välbehövd skidsemester jag haft. Efter flera veckor med uppstigning kl 05.30 och jobb varje dag och kväll tills närmare midnatt (plus helger!) har jag för första gången varit nära utmattning. Det är budgetperiod på jobbet samtidigt som kvartalsestimat och månadsbokslut och ni som jobbar på stora företag inom finance vet vilken fysik och psykisk utmaning det här är!

Förväntansfull tågresenär….

Fyra datorfria dagar har gjort mirakel för den här trötta mamman / karriärskvinnan. 07:49 i torsdags rullade jag och sambon ut från Stockholms central mot kallare breddgrader. VI har gjort det här till vår tradition, att ta tåget tidigt en torsdag, jobba under tågresan tills vi rullar in i Åre vid halvtre och sen skidar vi i tre dagar tills vi åker hem igen på söndag seneftermiddag. Den perfekta minisemestern för två med massor av skidåkning, god mat och dryck och spa.

Vardagsrummet på Fjällgården där vi satt och läste och slappade efter skiddagen…

Vårt favoritställe att bo på är Fjällgården som ligger idylliskt mitt i backen, vid toppen av den gamla bergbanan. Det är inrett som en idyllisk fjällstuga och för tankarna till amerikanska lyxskidorter och Ralph Lauren-inredningstidningar. Om man inte åker skidor så har de en högljudd och ösig after ski och vill man inte vara med på denna kan man sitta och mysa framför öppna brasan eller vid ett av de stora panoramafönsterna med fjällvyer. Efter after ski:n är det en fröjd att få krypa ner i en varm badtunna ute på terassen och njuta av ett glas mousserande i det dalande ljuset med fjällvärlden som bakgrund.

Det kan inte bli mycket bättre än så här!

Man kan lätt konstatera att både jag och sambon är skidgalna. Just den här resan är mer vikt åt oss som par, en mysresa och därför varvar vi några åk med varm choklad eller lunch på någon av de mysiga restaurangerna i backen. Ute i backen gillar Jocke att släpa ut mig utanför pisten, han tycker att det är trist att bara kasa upp och ner i pisten som han säger. Istället ska vi ut bland träden för att få maxat med lössnö och utmanande åkning. Vi fick också övat inför vår resa till Riksgränsen i maj. Då ska vi gå på tur så även denna resa hade vi turskidorna på. Det blev en vända med promenad uppför berget med stighudar och skidor på!

Vi åt lunch samtliga dagar på vårt favoritställe, Buustamon. Viltskavsgryta, Bouillabaisse och långkok på högrev bjöds det på – sagolikt gott! På kvällarna besökte vi favoriterna Supper, Fjällpuben (som för övrigt ägs av Sveriges Mästerkocks Markus Aujalay), Bom-bom och Raw. Det är väldigt Stockholmsinfluerat i Åre och maten påminner om det man hittar runt Stureplan – mycket mellanrätter och en hel del chilimajonnäs och friterat. Men Fjällpuben är en riktig pärla – deras fjällröding får man bara inte missa!

Var det längesen du var i Åre eller kanske aldrig varit där så är det dags att prova. En så vykortsidyllisk liten by här i Sverige – en bättre långhelg får man leta efter!

Ni kör lite annorlunda skidresa, eller hur Belle? Hoppas att ni njuter, ska bli spännande att höra allt om den när ni är tillbaks!

//Soffi

Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close