Ansiktsbehandling – att åldras med värdighet

Ja, vad gott det var med semlor! Vi hade också semmelfika på jobbet, minisemlor som gick åt i ungefär tre tuggor. Det var ganska lagom tycker jag som kan vara lite känslig för grädde… När jag kom hem senare hade Jocke köpt vetebullar, eller som Pågen omlanserat dem, ”semmelbullar”. Han och Nils hade gjort precis varianten du pratar om, lite mandelmassa och så sprutgrädde på det. Nils fick en bit uppskuren i småbitar och jag har aldrig sett honom försökt stoppa in så många bitar i munnen samtidigt av någonting tidigare, hahaha!

Jättesnygg blus, de där är en riktig Saint Tropez-klassiker, jag har haft den både i svart och vitt! Men den var verkligen söt i blommigt tyg!

I fredags var jag på ansiktsbehandling. Det är något jag inte unnar mig ofta, men det är för att jag inte bestämt mig för ifall jag tror på att det gör någon skillnad för huden mer än just där och då. Nåja, effekt eller ej, det är faktiskt väääldigt skönt. Härligt att ta en paus från vardagen där man annars alltid tycks vara på väg någonstans eller tänka på något man borde göra om man inte är mitt uppe i det… En ansiktsbehandling, eller valfri annan spa-behandling för den delen, skapar en liten bubbla av lyx där jag tillåter mig glömma alla måsten och bara… Är! Det var så skönt faktiskt att jag under behandlingen bestämde mig för att lägga till en halvtimmes ryggmassage. För det är jag värd!

Jag har väldigt känslig hy och dessutom rosacea. Det är svårt att hitta produkter som inte gör rodnaden värre och därför är jag inte jättepigg på att testa nya hudvårdsprodukter när jag använder ett märke som fungerar. Just nu använder jag Paula’s Choice, linjen ”Calm” som är speciellt framtagen just för min hudtyp. Jag är själv väldigt nöjd med resultatet, men som vanligt (om man bortser från att jag är på ansiktsbehandling ungefär vartannat år) så får jag höra ”du är väääldigt uttorkad, men med den produktlinje jag säljer så kommer din hy att må toppen…”. Varje gång jag hör löftet blir jag så frestad att jag känner Visa-kortet hoppa i fickan. Men så skakar jag huvudet och påminner mig själv om att det inte spelar någon roll vilken serie jag använder – om jag går till en annan hudterapeut kommer de att säga samma sak. Försäljning!

En sak jag tänkte prova om några veckor är en ansiktsbehandling med LED-mask. Min hudterapeut (som själv kommer från England) har precis köpt in en mask där man kan få behandling med olika våglängd på ljuset beroende på vad man har för utmaning med huden. Jag har som sagt Rosacea vilket innebär att man har en slags permanent inflammation i huden vilket leder till rodnad och små utslag. Förutom att jag äter penicillin varje dag för detta så har jag vid ett par tillfällen testat laserbehandling. Det funkar bra, lasern få blodkärlen att dra ihop sig, med ett resultat som håller ca 2-3 månader. Nedsidan är att det är ganska dyrt. LED har tydligen samma resultat på huden. Ljuset ökar blodcirkulationen i ansiktet vilket i sin tur gynnar kollagenproduktion (det protein som håller huden elastisk), läkning av irriterad hud och minskad akne om man har problem med det. Det ska bli spännande att se om det funkar, jag får be hudterapeuten ta en bild när jag ser ut som en ”alien” 🙂

Rymdvarelserana kommer! Eller så är det LED-maskbehandling på gång 😀

//Soffi

Kategorier OkategoriseradeEtiketter , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close