Sixtens 2 års kalas och …migrän!

Lördagens 2 års kalas för Sixten i bilder!

Lördagmorgon innebär simning för Nicolina, 7 år, och Elvira, 6 år, på simskolan RAN i centrala Malmö. Jätteduktiga instruktörer och tjejerna tycker ungefär varannan gång att det är kul och varannan gång vill de slippa :). Men simma måste man lära sig då de får bita ihop.

Lite dåligt samvete stod jag där i duschen efteråt med barnen och tvättade deras hår medan de frågade vad vi skulle ge pappa idag som tillsammans med Sixten skulle fira sina födelsedagar. Hrmmm… ”Mamma har inte köpt något ännu…” ”Det hinner vi Innan kalaset börjar så om vi skyndar oss nu…”. Sagt och gjort kl 11.10 var vi färdigduschade och vi hade bjudit hem släkten på brunch kl 12. Vi kastade oss i bilen och tog oss till Davidhallstorg några hundra meter från simhallen och sprang in i klädesbutiken Aplace och köpte en grå mjuk skjorta som var nyinkommen. Vi hade faktiskt så bråttom så jag sa åt expediten att bara lägga ner skjortan och presentlådan i påsen så fixar vi med inslagningen hemma… hatar att stressa så och känner mig som en dålig förebild när det blir så oplanerat. Men tjejerna verkar tycka att det var lite roligt att överraska pappa så kanske är det bara jag… Hur som, väl på väg hemåt i bilen känner jag ett extremt tryck över halva huvudskålen, ett bekant sådant, och vet att nu är nog migränen på väg. Funderar på vad som kan ha utlöst det. Ja, väldigt många saker egentligen: sovit alldeles för lite under flera veckor, stressat, städat hela huset från tidig morgonstund och så nu pressat in shopping mitt i allt. Kanske är det mensen som är på väg. Det spelar ingen roll Varför men på något sätt är det skönt att veta varför migränen dök upp just nu. Hemma tar jag migräntablett och lägger mig i sovrummet och drar ner persiennen. Typiskt en dag som denna när allt ska vara glatt och ”kalasigt”… Men jag hade tur denna gång och känner efter kanske 15 minuter hur tabletten hjälper och efter ytterligare en stund när jag hör hur gästerna skrattar och slår sig ner så tar jag en snabbdusch och klär om. Puha, jag känner mig alltid lite bakis när medicinen kickar in men det finns liksom inga alternativ och det var flera månader sedan jag hade migrän. Trots allt fick jag ju aldrig migrän utan bara vad jag brukar kalla migränkänning. Har ni några tips som kan hjälpa så säg gärna till. Tack på förhand!

Presenter var det gott om från alla håll och kanter!

Kalaset blev lyckat – Sixten sken som en sol fram till kl 14 när vi hade sträckt hans sovtid med ca 1 h och favoritpresenten blev en trehjuling och Byggare Bobs verktygslåda.

Trött nu… men glad för trehjulingen!!
En ”ordenligt kys” som man säger på danska (som pappa Jacob, på bilden, talar).

Jodå, vi kör alltid Prinsesstårta! Denna från Limhamns bageri – supergod!

Kl 15 var det dags för barnkalas för Elvira så bar det av igen :). Gästerna lämnade ca kl 15.30 och då lade vi oss och slappade i soffan en stund samtidigt som Sixten fortfarande sov och Nicolina fick titta på barnprogram på den populära Ipaden. Hoppas att ni haft en fin lördag! //Belle

”Feeling a bit blue”… ja, faktiskt var det så idag. Lite blek om snoken pga migränkänningen. Blusen är från Selected Femme (en favvo på jobbet).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close