Helgkul med småbarnsluncher

Den här helgen bokade jag upp Emelie och Natalie (två av mammorna från mammagruppen)för en lunch på lördagen med respektive barn och en träff med min kompis Helena och hennes lilla tjej Li på söndagen.

Det var längesen jag träffade tjejerna från mammagruppen. Det är så fullt upp nu när man gått tillbaka till jobbet och av någon anledning så antar jag att folk är heluppbokade på helgen och inte har tid för sånt här häng. Men det visade ju sig vara fel! Vilket kärt återseende, både med tjejerna och ett av våra gamla stamställen från mammaledigheten, restaurangen Jungfrusunds Marina på Ekerö. Mindre kärt återseende tyckte Nils när han vaknade till i sin vagn och fick syn på sin gamla P.I.C. Valter. Plötsligt var Nils förvandlad från den glada, nyfikna och busiga lilla killen han brukar vara till en fräsande liten demon. Så fort Valter rörde vid någon av Nils saker blev han som tokig och både skrek, fäktade och fräste. Alla dessa faser!

Efter den här incidenten var jag lite nervös inför söndagens lunch med Helena och Li. Li som är sex månader yngre och mer petit än Nils någonsin varit och jag ville ju inte att hon skulle förvandlas till en potentiell bowlingkägla för min just nu okamratliga son… Jag oroade mig i onödan. Han tyckte att Li var ett spännande inslag, särskilt som hon förstod han lekar som går ut på att jaga och att bli jagad runt köksön…

Helena och Li är veganer och därför passade jag på att laga den vegetariska rätten från veckan Linas matkasse minus fetaosten. Det var en otroligt god och smakrik gryta på svarta bönor och lök som kryddades med chiliflakes, vitlök, lite buljong och en sås som utgjordes av pressad apelsin. Till det, wokad majs med salt och chiliflakes och jasminris. Och så toppades det hela med skivad avokado (och i mitt fall även fetaost). Mums! Vi välkomnar besök av veggie-älskare eftersom jag är den enda i det här hushållet som njuter av goda gröna rätter. Hur är det hemmar hos er, Belle, funkar det att servera grönt?

//Soffi

Kategorier OkategoriseradeEtiketter , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close