Datenight på Asian Post Office

Asian Post Office (publicitetsbild) – fullknökat med folk och mörkt var det när vi var där 😉

Vilka härliga dagar, Belle, både temalekplatsen och Kulturen i Lund! Jag har inte riktigt kommit till fasen då det är värt att besöka en temalekplats, Nils är ju fortfarande så liten att han är mer än överlycklig att bara utforska trädgården och omgivningarna kring huset. Vi går på upptäcksfärd de flesta dagar om vi kommer hem tidigt från förskolan, eller om det är helg.

Varannan torsdag har Nils en barnflicka som hämtar honom och passar honom tills vid 22-tiden. Då har jag och Jocke möjlighet att hitta på något barnfritt och får möjlighet att vårda ”oss”. Vi kan använda tiden till att gå ut och äta, gå på bio, gå och träna tillsammans eller bara en after work.

I torsdags var dags för ”date night” och jag har länge velat testa Asian Post Office som ligger på Regeringsgatan, ett par kvarter norr om NK. Supper är en av min och Jockes favoritrestauranger och de är systerrestauranger. Supper är inriktat på sydamerikanska mellanrätter och ”APO” på asiatiska. Jag läser alltid in mig på recensioner innan jag går ut och äter – på gott och ont. Det finns ju faktiskt ingen garanti att den som recenserar har samma smak och då kanske man missar ett ställe som egentligen är jättebra. Om APO hade jag i alla fall läst mycket gott, men var också nervös över negativa röster såsom ”seg och ofrasig tempura”, ”torra bao-bröd” eller ”trög och dålig service”.

Jag hade inte behövt oroa mig. Det kostar som det mesta i Stockholm – en hel del – men det var en supergod och trevlig kväll. Innan middagen satt vi i baren och varvade ner efter dagen och fick riktigt god (men lite väl lättdruckna!) cocktails. Jag drack en Thai Basil, en grön krämig drink med hint av lime, basilika och gin och en Lemongrass med inslag av Sake, roiboos té, ingefära och lime. Båda väldigt läskande och goda.

Festliga rätter på APO: Tuna tartar, Spicy avocad maki och det friterade ostronet på en bädd av brynt hollandaise, mums!

Vi serverades av en jättekunnig och bra, säljande kille som var snabb på plats att hjälpa till när vi behövde något. Det fanns så mycket gott på menyn! Vi valde fem smårätter: Chikcken bao slider, Oyster with black rice & hollandaise, Popcorn shrimp och Spicy avokado makis. Till efterrät kom en smakfull liten portion cheesecake med grillad persika och vit choklad. Allt var verkligen supergott. Det är ju verkligen ingen hälsotripp, men det är gott tillagade smårätter, med goda såser och majonnäser som verkligen får kvällen att kännas lyxig och inte som att äta hemma.

Har ni några kul helgplaner, Belle? Jag funderar på vad man ska hitta på, bilen ställde jag såklart på jobbet innan vi gick ut i torsdags och igår jobbade jag hemifrån. Det blev en liten ”doh”-upplevelse när jag insåg att jag är billös hela helgen om jag inte tar en tripp kommunalt hela vägen till Liljeholmen för att hämta upp den..!

//Soffi

Kategorier OkategoriseradeEtiketter , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close