Lekutställning – Hans och Greta på Kulturen i Lund

Kollage av aktiviteter från utställningen i Lund!

Det är ju sportlov denna veckan här i Malmö och idag besökte vi vår fina granne – studentstaden Lund och lekutställningen Hans och Greta på Kulturen. Här får barnen (riktar sig framförallt till barn i åldern 3-8 år) upptäcka och leva sig in sagan om Hans och Greta som är skriven av Bröderna Grimm.

Kanske mest känd attiralj från sagan om Hans och Greta – kakhuset! (Nicolina var gladare än hon ser ut här…:).)

I lekutställningen finns en skog där man kan besöka den lilla stugan där de fattiga Hans och Greta bodde. Här kan man laga mat på spisen eller bädda åt dockorna. Längre in i skogen finns så häxans inbjudande pepparkakshus som man naturligtvis också kan besöka och leka i.

Vid spisen i den lilla stugan som de fattiga barnen Hans och Greta bodde i finns recept på en Grönsakssoppa som Nicolina, 7 år, tillsammans med lillasyster Elvira, 6 år, tillagar.

I skogen kan man också hälsa på och sitta på geten, björnen och älgen. Man kan hämta vatten från brunnen och åka skridsko på isen. Här finns massor av detaljer från sagan som barnen kan leka med.

Nicolina och Elvira i full fart på en ”springande” björn :).
Sixten, 2 år, lite mer avvaktande i skogen och plockar svamp… jätte svampar!
Fängelset som häxan höll Hans i är lite skrämmande ju :).
Gott om spisar och ugnar för att laga mat – det är roligt!!
Stackars svanen vid sjön har tappat huvudet… Sixten är bekymrad och försöker laga :).

Det finns också en liten grotta man kan besöka med ex mamma och pappa som då kan läsa sagan Hans och Greta för barnen. När vi var där läste jag sagan högt och plötsligt satt det flera andra barn en stund och lyssnade – urmysigt!

Återigen inne i Hans och Gretas stuga!
Inte lätt att ta bilden utan att skaka till när alla ska få plats…. var tog Elvira vägen??

Kulturen har haft flera lekutställningar genom åren och varje utställning har varat 1 år om jag har rätt för mig. Hans och Greta hade invigning för ca en vecka sedan så ni har gott om tid på er att besöka den. Tidigare lekutställningar som vi besökt har varit Emil i Lönneberga, Alice i underlandet och Mumindalen – alla har varit oerhört uppskattade!!

Kulturen bjuder på mycket mer än denna lekutställning. Här finns ex flera olika utställningar, kulturhistoriska hus att besöka och fantastiska trädgårdar, en jätte fin lekplats, café, restaurang så man kan lätt vara här en heldag. Det är lätt att ta sig runt och det finns gott om toaletter på området. Det finns även möjlighet att äta medhavd mat. Hit åker vi flera gånger om året så vi rekommenderar Kulturen varmt som utflyktsmål om våren och sommaren men även när det är kallt ute för det finns massor att titta på inomhus för alla åldrar också!

Tack för idag Kulturen – ses snart igen!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close