Att få lite egentid under småbarnsåren

Ensam i bergen…

Medan jag sitter och drömmer om Floridaresor och möjligen plågsamma utmaningar till skogs så är sambon i Schweiz på killresa och åker runt och jagar de bästa offpiste-åken med en guide och två kompisar.

Det är fantastiska bilder som kommer via WhatsApp och jag, som också är skidtokig, längtar till kommande skidäventyr i mars och maj och drömmer mig tillbaka till svunna tider med härliga skiddagar, vild after ski och lyxiga middagar på kvällen med massor av gott vin. Det var tider!

Nöjda killar off piste…

Men det får mig att tänka på hur viktigt jag tycker att det är att man tar sig tiden att göra den här typen av resor. Alltså, inte nödvändigtvis vintunga festresor till Alperna, men små avbrott i vardagen ett par gånger om året för att åka iväg med vänner snarare än sambo och barnen. Gång på gång hör jag från folk skilt sig att det är så fantastiskt att ha varannan veckas-liv då man varannnan vecka kan jobba sent, vara ute och festa utan gränser och resa bort på ett ”vuxet” sätt. Men varför inte göra detta inom gränserna för parrelationen istället, inte ska det väl krävas att man skiljer sig för att man ska leva ut?

Heja Jocke, vad kul med skidresan! Själv har jag fått en inbjudan till Bristol över påsk för att göra en tjejhelg bort emot Wales med bergsvandring. Jag är mycket frestad att tacka ja!

Ahh, tystnad…!

//Soffi

Kategorier OkategoriseradeEtiketter , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close