Att sysselsätta 1,5-åringen under lediga dagar

Morronpigg kille, tittuuut!

Igår var det dags att lämna Ekerö för att besöka en annan ö, nämligen Lidingö. Där bor min kompis Katinka och hennes son Joel. Idag siktade vi in oss på Bromma Blocks för att köpa födelsdagspresent åt sambon.

Jag har upptäckt det här med att ”det måste hända något” varje helgdag. Att bara vara hemma hela dagen med en liten kille skapar alldeles för mycket överskottsenergi och det är svårt att sysselsätta honom hela dagen utan att man själv somnar bredvid honom alldeles utmattad vid 19-tiden… På besök hos vänner finns det massor av nya, spännande saker att utforska och köpcenter är som tivolin. Särskilt de som har bra lekhörnor och klätterväggar som spelar musik!

Det behöver inte vara heldagar borta, men bara man har ett litet dagsmål och kanske 2-3h planerade så har man en bra dagsplan.

Snöhäng på lekplatsen på Lidingö

Hos Katinka och Joel åt vi lunch och tog en liten tur i området. Ursprungsplanen var att ta det lugnt och hänga där hela eftermiddagen, men planen ändrades då jag plötsligt fick ett meddelande om att min sambo bjudit hem en annan familj på middag några timmar senare. Förvisso är det han som lagar maten hemma, men vad jag fick bråttom hem för att ”röja” och torka av badrummen (att man inte kan släppa såna här måsten!).

Av en händelse glömde sambon att nämna att han åkt till Rusta med den äldre dottern så jag och Nils blev utelåsta mitt i ”förbered hemmet för gäster”-stressen och fick istället hänga en timme på Ekerö bageri. Men det var ju också mysigt!

Festligt värre på Ekerö bageri, hehehe…

Blev i alla fall en toppentrevlig kväll som resulterade i stora planer om en gemensam resa till Florida/Bahamas på höstlovet. Låt oss hoppas att vi kan ro den i land!

Pappsen har tydligen varit snäll, många paket blev det…

//Soffi

Kategorier OkategoriseradeEtiketter , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close