Matspill och förtvivlan

Åhh, sådana här dagar! Just man tänker att det här med att sköta logistiken själv när sambon är på tjänsteresa i Rom, det går utmärkt händer det. Karius och Baktus eller vad deras förkylningsmotsvarigheter nu kan heta kommer och hälsar på. Två sömnlösa nätter och vobbande hemifrån de timmar som den snörvlande babyn äter gröt, tittar på tecknat eller sover. Utmattad är jag, 48h senare!

Det har ju inte varit tal om att ta sig till en matbutik, så jag scannar kylen. Högrevsfärs. Kanske en sån där god köttfärspaj som mamma brukade laga? Det är inte rätt färs, men det ska väl gå. Champinjonerna är lite gamla, lite klistriga, men det löser sig med en sköljning. Skinka har jag inte hemma, men borde inte Jockes italienska salami funka? Inte heller syltlökar har vi, men den där sötsyrliga smaken borde väl kunna ersättas av ättiksgurka?

Jag var väldigt hungrig när jag satte igång och det är väl aldrig bra. Pajdegen gick ihop fint, men sen började problemen. Degen skulle först vila 30 min så jag svängde ihop fyllningen under tiden. Timern ringer. Åhh, ugnen är ju inte på! Jag sätter på den på snabbuppvärmning och 5 minuter senare är skalet inne.

Tio minuter går. ”Vad blek och rå den ser ut” tänker jag för mig själv. Men, åhh! På något sätt har jag kommit åt att slå av värmen igen och skalet har gått kallt. Jag gör om och häller i fyllningen när skalet gräddat på riktigt i tio minuter. Den här gången ska den stå 40 minuter. Jag kollar så att ugnen är rätt inställd. Tror jag dvs, för när timern ringer så har samma sak hänt igen. Ytterligare 40 minuter förlorade! Jag är gråtmild! Rostar en macka, bara för att bränna den. Meh!

Äntligen är pajen färdig! Jag nästan svimmar av hunger… Det ser SÅ gott ut och det vattnas i munnen vid minnet av pajen. Jag tar upp en fin tårtbit och kryper förväntansfullt upp i soffan och slår på serien jag följer just nu… Det är nära att jag spottar av besvikelse när jag tar den första tuggan av pajen. Det smakar… förmultnat. Sådär som en bit kött kan smaka efter att man värmt den för varmt och länge i mikrovågsugn. Och en hel rad av underliga smaker bakom den fadda köttsmaken. Ja, det är inte mycket att göra.

Återvinning, rullgardin ner. Imorgon är en ny dag!

Kategorier OkategoriseradeEtiketter , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close