Älskade barn varför sover du inte…??

Sixten blir 2 år gammal nu i februari och OJ vad vi kämpar med sömnen. Den uteblivna sömnen. Sofie jag har tjatat dina öron varma om detta.

Från det att han var ca 10 månader så var det som att det blev en rutin för honom att vakna strax efter hans föräldrar somnat sådär vid kl 23.30 för att han vill ha nappen. Hann vi ge denna tillräckligt snabbt somnade han om annars började skrikkavalkaden, tills vi tog upp honom och lade honom i vår säng (läs min säng – bara mamma som gällde). Han sov dessutom oroligt och vaknade med jämna mellanrum för att sätt sig upp osv. Så kunde nätterna hålla på med sådär 4-5 uppvaknande per natt på de dåliga nätterna annars kanske bara 1-2 uppvaknande. Därför turades vi om att sova med honom och hade man nattpasset tog man hela natten själv. Var det jag som hade passet kunde Sixten förhoppningsvis falla till ro i min säng. När Jacob hade honom var de ibland ute och promenerade mitt i natten(!). När jag tänker tillbaka så förstår jag ärligt talat inte hur man orkade.

När han var runt 1,5 år (juni 2018) skulle Jacob till Colombia på sin väns bröllop och bara tanken på hur illa dessa nätter kunde bli fick mig att googla i en dåres hastighet vilka tänkbara alternativ det finns för att få ungen att 1, sova, 2 sova i egen säng, 3 lyckas somna om själv. I vilken ordning var helt irrelevant bara något av ovan fungerade så hade det varit en stor lycka. Så stötte jag på Anna Wahlgrens bok innehållande ”Sova hela natten” metoden eller kuren. Metoden/kuren hade fått mycket ros men också en del ris. Jag körde min version av metoden och redan andra natten sov Sixten hela natten. Vilken lycka! Detta var ju i somras och nu kör vi Sova hela natten kuren på vårt sätt då och då när det behövs. Hela denna nattliga rutin körs ju av banan ibland när han har varit sjuk, växande tänder osv. Då får vi börja om från noll igen. Som nu när Sixten har en förkylning. Då låter känslan av att vara fullständigt jetlaggad inte vänta på sig. Så ikväll blir det till att meditera en extra stund, dricka en kopp Friggs Kvällsro, bära ut duntäcket till soffan och bara mysa framför TVn. Man får vara extra snäll mot sig själv när tröttheten slår på så där med all kraft.

Soffi, vad fint du gjort i din nya kontorshörna! Perfekt ju! Tänk vad skönt att ha en hörna för sig själv! Önskar vi hade plats till det här hemma… //Belle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close